Itä-Helsingin Klubitalo

TYÖ- JA OPINTOVALMENNUS

Työvalmennus

Klubitalolla on mahdollista saada tukea ja ohjausta työllistymiseen. Talon arjessa on mahdollista ylläpitää ja harjoitella erilaisia työelämätaitoja, kuten kassakoneen käyttöä, kirjanpitoa, keittiötyöskentelyä ja it-osaamista. Erilaiset aktiviteetit ja talon tehtävät tarjoavat mahdollisuuden vaikkapa innostuksen heräämiseen uuden alan kokeilemiseksi!

Tukea voi saada myös yksilöllisesti esimerkiksi työn hakemiseen ja työnhaun asiakirjojen laatimiseen. Tarjolla on henkilökohtaista työvalmennusta ja työllistymisen polkujen suunnittelua. Käymme myös työelämätaitoja läpi isommissakin porukoissa. Työvalmentaja voi toimia linkkinä työnantajan sekä uuden työntekijän välillä ja lähteä esimerkiksi alussa mukaan uudelle työkokeilu- tai työpaikalle. Klubitalo tekee yhteistyötä myös työllistymisasioissa kunnan alueella toimivien järjestöjen sekä TE-palveluiden kanssa. Neuvomme myös etuuksien ja palkan yhteensovittamisessa.

Tiesitkö, että kuntoutustuella ja eläkkeellä voi työskennellä osa-aikaisesti?

Opintovalmennus

Klubitalolta saa tukea opintoihin liittyvissä pulmissa ja kysymyksissä. Opintovalmentajan kanssa voit pohtia sinulle sopivia opiskeluvaihtoehtoja, täyttää hakemuksia ja käydä tutustumassa eri oppilaitoksiin. Jos tarvitset lisätukea opinnoissa etenemiseen, voimme yhdessä pohtia esimerkiksi opiskelutekniikoita, ajankäyttöä tai arjenhallintaa. Voit myös tehdä Klubitalolla omia opintojasi opintovalmentajan tuella. Klubitalolta löytyy rauhalliset ja opiskeluun sopivat tilat sekä tietokoneet, jotka ovat käytössäsi. Tuki on tarkoitettu täysi-ikäisille helsinkiläisille, jotka kaipaavat tukea elämäntilanteensa tai mielenterveydellisten haasteiden takia.

Klubitalon opintovalmennus sisältää: 1.Vertaistukea opintoihin, 2.Opintovalmentajan tuki, 3.Yhteistyö oppilaitoksien kanssa.

Vertaistukea opintoihin: opiskelijaryhmät (esim. opiskelutaidon pajat, kuulumisten jakaminen, Get Stuff Done-hetket), osaamisen jakaminen, tilat opiskelulle yhteisön tuki ja vapaa-ajantoiminta.

Opintovalmentajan tuki: opintoihin hakeminen, opintojen suunnittelu ja aikataulutus, kannustus, opiskelutekniikat, valmistuminen ja jatkosuunnitelmat.

Yhteistyö oppilaitosten kanssa: kontakti opiskelijan ja oppilaitoksen välillä, osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen, erilaiset yhteistyöprojektit osallisuuden, osaamisen ja oppimisen lisäämiseksi.